Dansk virksomhed kåret som bedst for verden og den globale modeindustri

Den danske læderjakke producent og B Corp Better World Fashion har vist, hvordan man skaber en virksomhed, hvor bæredygtighed og ansvarlighed er en fuldstændig integreret del af kerneforretningen i en branche, hvor det ellers er “fast fashion” og brug og smid væk kulturen, der dominerer. Nu hyldes de for deres innovative og succesfulde forretningsmodel.

I en branche, hvor “fast fashion” er dominerende, bliver den danske læderjakke producent og B Corp Better World Fashion nu hyldet for at skabe en virksomhed, hvor bæredygtighed og ansvarlighed er en fuldstændig integreret del af kerneforretningen.

En modevirksomhed uden grænser
Det er de færreste, som kan sige, at deres forretningsmodel er bedst for verden.
Men det kan modevirksomheden Better World Fashion, efter de netop er blevet kåret som vinder af dette års “Best for the Environment” prisen. Prisen betyder, at Better World Fashion er blandt top 10% af de globale B Corp virksomheder, som er bedst for miljøet.

Som modevirksomhed viser de vejen frem i en tid, hvor “fast fashion” er et nøgleord, og den enkeltes ejerskab af et stykke tøj forkortes. Better World Fashion fokuserer ikke kun på at producere bæredygtige læderjakker, men også på at virksomheden gør det ypperste for at skabe værdi gennem sin opbygning, forretningsplan, medarbejderpolitikker, lokalområdet og i sine partnerskaber. Og i de bestræbelser har Better World Fashion altså udmærket sig ved at skabe en bæredygtig virksomhed med fokus på miljøet, hvilket de nu får velfortjent hyldest for. Reimer Ivang udtaler i den forbindelse: “Vi er utroligt stolte over, at vi får denne udnævnelse. Vi skabte virksomheden da vi gerne vil vise verden, at virksomheder kan skabes på et andet grundlag end udnyttelse og profit.”

En jakke, der fortæller historier
Better World Fashion producerer og sælger verdens mest bæredygtige skindjakker, hvor 98% af jakken er lavet af genbrugelige materialer. Virksomheden samarbejder med blandt andet Røde Kors for at få adgang til udsmidt læder. De renser læderet uden brug af kemikalier og genbruger det derefter i spritnye læderjakker med minimum fodaftryk på miljøet.

Better World Fashion giver ydermere garanti på tilbagekøb af jakker fra kunderne, der derved opnår muligheden for at bytte deres gamle jakke til en ny med tidssvarende design. Denne model har skabt en lukket cirkulation af jakker, der sikrer, at materialer og ressourcer genbruges igen og igen. Reimer Ivang udtaler “Vores målsætning er, at skabe det mindst ressourceforbrugende modebrand. I denne forbindelse er den cirkulære forretningsmodel og udnyttelsen af 2. generations materialer absolut uundgåeligt.”

Sammen med den medfølgende app, kan kunderne følge genbrugs-læderets ID og se deres jakkes historie. Dermed skabes et unikum, som ikke kun er bæredygtigt, men også fortæller sin helt egen historie. Det betyder, at jakkerne og læderets liv forlænges, og at ressourcerne dermed udnyttes bedre.

Sammen skaber vi værdi
Sammen med Better World Fashion æres i år også B Corp certificerede virksomheder som Patagonia, WakaWaka, Triodos Bank og Tony’s Chocolonely samt virksomheder fra i alt 48 lande for at være bedst for verden.

Fælles for dem er, at de er med i B Corp bevægelsen, som er en global bevægelse af fremsynede virksomheder med et fælles mål og en stærk tro på, at virksomheder er den mest kraftfulde driver for at skabe forandring i verden. B Corp går forrest og er med til at skabe et mere bæredygtigt og ansvarligt samfund, hvor økonomisk forretningsforståelse står side om side med en større samfundsmæssig bevidsthed, hvor kerneforretningen bruges som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel både for verden og for bundlinjen. Virksomheder, der som en naturlig del af deres kerneforretning skaber løsninger, der forbedrer menneskers liv og løser samfundsproblemer.

Better World Fashion har som B Corp forpligtet sig til at lade sig måle og veje ud fra globale standarder, der er transparente, og yderligere forpligtet sig til kontinuerligt at forbedre sig i hele virksomheden. Better World Fashion er en virksomhed blandt 40.000 globalt, der har målt bæredygtighed med B Impact Assessment, og blandt de mere end 2255 virksomheder i 50 lande er certificeret som certificeret B Corp. Et stort tillykke til dem for at nå dette store resultat og milepæl. Vi glæder os til at se hvad fremtiden byder dem.